Конспект урока "Животные в нашей жизни. Проблемы животных"

Разделы: Иностранные языки


Цели:

  1. Учить учащихся обсуждать проблемы защиты животных с использованием пройденной лексики и высказываться на английском языке.
  2. Развивать умения и навыки диалогической и монологической речи.
  3. Прививать детям чувства доброты и любви к животным и окружающему миру.

Задачи:

  1. Практиковать учащихся в аудировании и устной речи.
  2. Активизировать и закрепить речевые образцы, грамматические структуры и лексические единицы.

Оборудование:

  1. 3 - стола, скатерти, цветы.
  2. 3 - таблички «Green peace», «Animal Liberation Front», «Zoological Society of London».
  3. Визитные карточки у всех учащихся.
  4. Рисунки с животными, фотографии своих питомцев.
  5. Таблички - знаки «правила зоопарка».
  6. Таблица на доске.
  7. Проект - решение конференции.
  8. Магнитофон.

Ход урока.

Оргмомент: Т -> С1

Good morning, dear guests! Good morning, dear friends. Sit down and open your diaries and write down your homework: to revise 20 irregular verbs on p.184. Today we are having the unusual lesson. As you know we have just finished the theme «Animals in our life» and that's why we try to arrange a press — conference at the second part of our lesson. But the beginning of the lesson we shall start as usual. First of all let's revise sounds: So, listen to me and repeat:

№1 Фонзарядка:

Т -> С11

Т -> P1 P2 P3

  • [æ] — natural, catch, habit, hamster.
  • [e1] — cage, save, nature, endangered.
  • [ə:] — world, burn, world, work
  • [d] — watch, project, watch dog.
  • [a1] — fight, kind, wild, life,right.
  • [ŋ] — wing, swinging, jumping, joining.
  • [a1ə] — Society, scientist, giant.

№2

Т -> С1

That'll do. And now listen to me and give the Russian equivalents: all over the world, every living thing, endangered animals, feeding time, stretch their wings, to joing the Society, to fight against cruelty to animals, to save the day, enough very good.

№3

Т -> P1 P2

And now translate in to English: домашние животные, дикие животные, бездомные, на воле, насекомые, акула, кит, носорог, защищать, вымирающие животные.

№4

That is very good. Let's work with a picture. Let's read: «Wild Animal's park» - who can give the Russian equivalent: - Misha, please - «заповедник» that's right. And let's read who can live in wild Animal's park? - P1 tiger, P2 — lion, P3 — wolf, P4 — bear, P5 — fox, P6 — rhino, P7 — zebra, P8 — giraffe.

Well. And who can read the rules of the zoos and parks. Read and translate, please Dima: «No dogs», - вход с собаками воспрещен; «No flash», - нельзя фотографировать; «No ices», «No swimming», «Please keep off the grass», «Please do not feed the pigeons». O.K. Enough.

№5

And now i want you to listen to the tape — recorder and try to understand the people who work at the zoo then you must fill the table: (Дети прослушивают запись и заполняют таблицу), таблица на доске.

Animals

What should be done.

1.Panda

Call the vet.

2.

 

3.

 

4.

 

But first of all let's read the unknown words and translate. Repair, vet, pond, call.

(введение незнакомых слов)

 The main part: And now listen to me attentively. Imagine yourselves that you are not pupils and I'm not your teacher. You are ladies and gentlemen. And we begin our press-conference with representatives of different societies from the world. We invited the representative of Green Peace from America (Ученик встает, идет к доске, представляется и занимает место за отдельным столом). Introduce yourself, please.

  1. — Hello. My name is Mike Brown. I am a manager. I work in this organization. I am from New York...
  2. — The representatives of Animal Liberation Front from Australia.
    - Hi, my name is Nicky Hilton. I am a scientist. I am from Sidney.
  3. — The representative of Zoological Society from Great Britain.
    - Hello. My name is Peter Grey. I am a director of the zoo. I am from London.

T: Thank you very much. Take place, please. Dear participience and dear guests , attention, please. The Russian pupils from Moscow have core to our conference to great you. Children, you are welcome.

P1: Hello. My name is Misha. I'm 12. I like animals very much. And i want to read the poem «My dream» by Gillian Brown.

«My Dream»

I love all kinds of animals
Dogs and cats and rebbits.
I love all kinds of animals,
Despite their little habits.
If i had tons of money.
D'you know what i would do?
I would buy lots of animals
And have my own zoo.
But They Wouldn't be in cages,
They would be free to run around.
And there's on thing they would feel
And that is safe and sound.

P2: - Hi my name is Arina. I'm 9.

«Friends»
У обезьянки - a monkey -
Была подружка - a frog - лягушка
Была сестричка - a fox - лисичка
Были еще: a little rabbit — крольчонок
a bear - cub - медвежонок
a grey cat - серый кот
a Billy goat - козленок
И жили они в лесу - in a wood.
Было им хорошо - very good.

P2: (инсценирование стиха):

«Three little kittens»

Three little kittens lost their mittensAnd they began to cry
Oh, mother dear, we sadly fear, we sadly fear.
That we have lost our mittens.
- What?! Lost your mittens
you, naughty kittens.
Then you'll have no pie!
-Meo, meo, meo
No, you'll have no pie.
3 little kittens, they have found their mittens
And they began to cry:
Oh mother dear, see here, see here
That we have found our mittens.
You silly kittens, put on your mittens.
Than you shall have some pie.
Mea, mea, mea
Oh, let us have some pie!

T: Thank you children. Sit down, please. So let's begin our conference and discuss the Animal's problems. Ladies and gentlemen get ready you questions. But first of all listen short information about endangered animals.

P1: - the are a lot of animals witch are in danger in the world. Such as: giant panda, black rhino, dolphins, tigers, leopards, whales and so on...

P2: В мире очень много животных которые в опасности, под угрозрй вымирания. Очень многие занесены в Красную книгу...

T: So, who wants to ask the lt — question? - You, please.

P1: - I'm a correspondent from newspaper «Animal's World» - what is the difference between a wild Animal's park and a zoo? (отвечает один из представителей)

  1. What is the difference between a zoo and a wild animal's park?
    Ответ: Animals live in the wild.
  2. Why do people keep animals in zoos and parks?
    Ответ: People want to study their lives.
  3. Where do animals have more spase for living?
    Ответ: Animals have more space for living in a wild animal's park.
  4. Where do animals have a better place to live and why?
    Ответ: Animals have a better place in a wild animal's park, because they live in the wild.
  5. Do different animals meet each other in zoos and in parks?
    Ответ: Animals meet each other in the park.
  6. Do you think you can learn more about animals at zoos or at wild animal parks?
    Ответ: You can learn more about animals at wild animal parks.
  7. Why do the rules of the park say that you can't take you pets with you?
    Ответ: Because it's dangerous for your pets
  8. What do you think is better for animals:
    to live in zoos?
    to live in wild animal's parks?
    to live in the wild?
    Ответ: I think to live in the wild is better for animals.

T: There are many animals all over the world that need our help to survive. Homeless dogs and cats. They need in food and care. I think that thay must live in special places. We must protect endangered animals. As the result, I suggest you take the resolution about there problems. And i offer the following project of resolution, let's read and translate:

(Проект решения написан на отдельном листе и висит на доске)

С1:

P1: 1. To create more National Parks where animals could live in a wild and be safe and sound.

P2: 2. To fight against cruelty to animals.

P3: 3. To teach out children how to take care about our pets.

P4: 4. To join our friends to the zoological societies.

P5: 5. People from all over the world should help animals in any situations.

P6: 6. Everyone must help to save endangered animals from all over the world.

T: I know that some of you have a pet at home. Maybe who wants to tell us about your pet? Please, Dima, Tanya, Ksenya...

P1: I have a pet. My pet is cat. It was my idea to buy a little kitten, two years ago. My cat's name is Barsik. He is grey and big. He like to sit on the sofa and watch TV. He is lazy and canny. I feed my cat with milk and fish. I like my cat very much.

(итак, несколько учеников выходят к доске с фотографиями или рисунками своих питомцев и рассказывают)

T: Our press — conference is over. Let's sing our song «The green grasshopper». As we have some free time let's do the crossword. (См. Workbook).

Если есть еще минутка (запасной вариант).

Можно предложить детям ответить:

Do you agree or disagree with:

Use:

I agree with

I disagree with

I think so

I don't think so

I believe that

I'm not sure...

  1. «People who care for animals are much more friendly than other people»
  2. «Anyone can have any animals at his home: a cat, a snake, a crocodile, a lion...»
  3. «Homeless dogs and cats should live in special places»

T: I thank full to all of you, my friend. And want you to relax. I think that these little chocolates will help you to relax. (Все ученики получают «5» за активное участие на уроке и маленькие шоколадки). Let's sing a song «The green grasshopper».

There was once a grasshopper
There was once a grasshopper
In thick -grass he was sitting
Like cucumber - so green.
- Imagine my friend
- Imagine my friend
In thick - grass he was sitting.
Imagine my friend
Imagine my friend
Like cucumber - so green.

The lesson is over. Good - bye!

Приложение

1.03.2009

23 апреля 14:00–15:30 | Вебинар ТерраТех, Роскосмос, ГАОУ Школа № 1306